VALORS

|Escola Cor de Maria-Mataró|

Maus. Relat d’un supervivent

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Durant el curs passat els nens i nenes de Primer d’Eso, actualment a segon, vem fer el nostre homenatge particular a “Maus”, una novel.la gràfica sobre el fet de sobreviure a l’holocaust. Un retrat intimista i personal que ens mostra en primera persona els dubtes, les angoixes i contradiccions d’aquell que ha estat obligat a sobreviure a qualsevol preu en un entorn hostil, la Segona Guerra Mundial, un terrabestall que va commocionar al món i del que en va sorgir la idea de la imperiosa necessitat d’evitar que tornés a passar res semblant.  Però l’home ensopega amb pedres similars constantment i malgrat tot continuem parlant de guerres, confrontacions i flagrants violacions dels Drets Humans. Des d’aquí intentem formar persones que estiguin preparats per identificar i desaprovar les injustícies i que volguin posar petits grans de sorra sempre que en tinguin l’oportunitat.

Aquest any (2010) la Generalitat ha organitzat un homenatge a Art Spiegelman i a “Maus”, la seva novel.la gràfica,  amb una exposició que recorrerà 100 bilbioteques per tot Catalunya. Des d’aquí li fem també el nostre petit homenatge.

“Maus” es va publicar a Nova York entre 1986 i 1991 i va guanyar, entre d’altres, el Premi Pulitzer (1992) convertint-se així en l’unica obra no periodística que l’ha guanyat.

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: